KONSTigt

Välkommen till en annorlunda konstgrupp som verkar i utkanten av det som betraktas som riktigt konst. Vi är 3 Malmöbaserade kreatörer som arbetar i olika genrer som Art Dolls, handtryck inspirerade av Street Art och miniatyrer.

Miniatyrmakare Jenny-Anne Boström Myrberg, serietecknare Jenny Holmlund & dockmakare Petra Lo Löfmarck

Om deltagarna

Petra Lo Löfmarck

låter sina dockor växa fram organiskt och skulpterar fram dem utifrån en känsla eller grundidé, som får deras egen karaktär att framträda i processen. Att hon också är scenograf märks tydligt i miljöerna hon byggde upp för sina dockor i boken ”Not Your Doll”.


Jennys Holmlund

har en bakgrund som serietecknare vilket syns i hennes bildskapande med influenser både från gatukonst och gamla kopparstick. En rektion på vilka idéer och bilder som ständigt reproduceras fick henne att skapa en serie handtryck som skildrar lyckliga äldre människor.


Jenny-Anne B.Myrberg

beslöt sig för att prova miniatyrer men hade nästan bara papper och lim till hands då. Det som började som en begränsning har idag utvecklats till ett manifest och hennes imponerande skapelser består till 95 % av papper och lim. Hennes fokus är att skapa olika rum – som alla bär på sin egen historia.